srijeda, ožujka 20, 2013

Apel iz cijeloga svijeta

Mi smo za Crkvu sa narodom Božjim


Moguće je da Katolička crkva upravo prolazi kroz radikalnu promjenu u svojoj povijesti izborom novog pape i to u vrlo kritičnim trenucima ne samo za Crkvu nego i za cijeli svijet.

Katolička rimska crkva u velikoj je krizi, ne samo u Rimu nego svugdje u svijetu. Skandali vezani uz seksualno zlostavljanje te prikrivanje istih, suradnja s diktatorskim režimima, navela je milijune ljudi da se zapitaju o sudbini Katoličke crkve.

Nevini, osobito djeca, bili su žrtve svećenika i redovnika no vlastite zlostavljače nisu vidjeli pred licem pravde već, naprotiv, zaštićene od strane crkvenih hijerarha.

Budućnost Crkve ovisi o istini, pravdi i isprici za velike zločine počinjene od strane katoličkog klera. Potrebna je iznad svega reforma koja će dokrajčiti nepravdu, apsolutizam te institucijski centralizam u krilu Crkve.

Ovo je razlog zbog kojeg, mi brojni katolički vjernici diljem svijeta, tražimo od novog pape da čuje naš zahtijev za obnovom Crkve.

Želimo prikupiti 1 000 000 glasova da novom papi ukažemo na slijedeće:

Odgovornost: Tražimo oformljivanje komisije pod nazivom „Istina i obraćenje“ koja će biti zadužena rasvijetliti slučajeve seksualnog zlostavljanja unutar Crkve. Svi oni koji su Crkvu doveli do ove krize moraju shvatiti da deseci tisuća nevinih žrtava vape za pravdom kako bi izliječili tolike duševne patnje, koje su izvor neutješne boli i podjela unutar Katoličke crkve.

Kolegijalnost: Tražimo reformu u Vatikanu kao i reformu crkvenih zakona za krajevne crkve.

Solidarnost: Tražimo da se Crkva maksimalno založi za socijalnu pravdu i za ljudska prava te da njezin bankarski sistem bude transparentan.

Jednakost spolova: Tražimo jednaka prava za muškarce i žene u Crkvi.

Službe u Crkvi: Tražimo novi pristup službama u Crkvi koji neće isključivati oženjene svećenike.

Etika: Tražimo drugačije naučavanje morala u pogledu kontracepcije i homoseksualnosti.

Jeste li za Crkvu sa narodom? Potpišite ovu peticiju kojom ćete zamoliti novog Papu i…

Čim sakupimo 1 000 000 glasova predat ćemo peticiju u Vatikan i na taj način osigurati da se vaš glas čuje.

Izvorni link peticije na njemačkom jeziku:
http://www.change.org/de/Petitionen/papst-franziskus-für-eine-katholische-kirche-mit-den-menschen-aufklärungskommission-jetzt?utm_campaign=share_button_action_box&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.